Blog

Vår, nymåne i Værens tegn og Chiron "the wounded healer"

Det er vår, nymåne, og vi har beveget oss inn i Værens tegn (20. mars skjer dette - starten på et nytt astrologisk år). 

Nymånen er i Værens tegn, og Væren er det første tegnet i astrologien, det er et svært maskulint tegn, og vi trer nå inn i en energi som har mer ha-energi og som er mer utadrettet og svært praktisk anlagt. Væren er et tegn som fokuserer på handling å det å gjøre - versus føle/tenke. Væren er modig, Væren er handlekraftig og en kjemper/kriger (styrt av Mars krigerplaneten). 

Les mer...…

Det er høst - og tid for indre arbeid

Vi er i oktober måned, og jeg lurer på hvor september ble av? Her er det litt sol idag, etter noen hustrige dag med regn og skikkelig høstvær. Trærne begynner å miste bladene sine, og de skrifter til høstfarger. Og slikt vær gir oss en gyllen anledning til å bruke mer tid på indre arbeid og yogaøvelser. Men hvorfor er det slik? Hva skjer med oss energetisk når det blir høst? 

Høsten er virkelig en tid for å fordype seg i yoga, nettopp fordi det er ganske naturlig for oss nordmenn å vende oss me…

Les mer...…

Vagusnerven og pusten

I dette blogg-innlegget skal jeg forklar mer om hvorfor Vagusnerven og pusten henger sammen, og hvorfor det er så viktig å stimulere Vagusnerven via pusteøvelser, for å helbredes på ulike områder (fyisisk, psykisk, mentalt, spirituelt).

Vagusnerven kommer fra hjernen og har direkte forbindelse med det parasympatiske nervesystemet – som utløser avslapnings-responsen og får oss ned i Tha-energi. Nerven virker som «en brems» i kroppen – den motvirker Ha-energi (sympatikus). Den fører nerveimpulser…

Les mer...…

Vi går mot lysere tider - ha og tha-energi igjen

Vi er i februar allerede, og vi har lagt desember og januar bak oss - de hardeste vintermånedene spør du meg. Men så er det jo også fint på en måte å omfavne mørke og la tha-energien få mer plass. Ofte så trenger vi denne pausen etter sommeren (ha-energi), og det kan hende at vi hadde mistet noe verdifullt, hvis vi hele tiden skulle vært i ha-energi - sommermodus - og ikke hatt disse variasjonene.

Det er fortsatt veldig kaldt her på Østlandet, men vi kunne kjenne at sola varmet i helgen, og det…

Les mer...…

Hvorfor er det fint å meditere på måne-energiene?

Lørdag 31.oktober klokka 15.49, er månen full igjen. Faktisk er det fullmåne nummer 2 i oktober, og den faller på selveste Halloween. Er du klar til en ny fullmåne? Bruker du energiene i fullmånen og nymånen til meditasjon og vekst? Fullmåne og nymåne er portaler, hvor vi kan jobbe med energien vår, og på denne måten skape vekst for oss selv. Det er også svært gunstig for oss kvinner å jobbe med energiene i månen, siden vi har en mer feminin kraft, og har vår egen syklus, akkurat som månen.

Mån…

Les mer...…

Nymåne i vekt og Merkur i retrograde

På fredag 16.10, er det nymåne i vekten sitt tegn, og vi starter en ny månesyklus. Nymånen i vekt handler om balanse, og det å finne balanse på mange plan, også særlig i relasjoner og forhold. Vekten søker fred og harmoni, så kjenn på om dette stemmer for deg. Fred i deg selv, fred i livet ditt, og balanse i kropp og sinn. Men for å oppnå dette, må vi gå inn i det som er i oss, kjenne etter, forløse, og jobbe litt med saken. Og det kan vi gjøre gjennom meditasjon og refleksjon. 

Dessuten gikk p…

Les mer...…

Høsten - en fin tid for å vende seg innover og fokusere på tha-energi


Oktober står for døren, og høsten er her. Sola skinner fortsatt, men vi har hatt noen kraftige høststormer, og trærne har begynt å felle blader (De gir slipp på det gamle). Kanskje er det tid for deg å gi slipp på det som har vært? Gi slipp på sommeren og dens hendelser, og gjøre deg klar til en ny årstid, akkurat som naturen. Det har akkurat vært høstjevndøgn, og vi går nå mot mørkere dager, hvor dagene blir kortere. Det tid for mer innetid og andre aktiviteter enn om sommeren.

Selv opplever…

Les mer...…

Bruk av mantra i yogapraksisen

Har du prøvd å chante eller synge mantra? Selv så kom jeg i kontakt med mantra og mantrasang hos min yogalærer, da jeg tok pustyoga-lærer utdanningen min. Og jeg kan huske at det fra første stund gjorde sterkt inntrykk på meg, og ga meg en følelse av fred og "bliss". Jeg begynte å høre på mantrasang, og fant snart mange favoritt-artister og mantra; Deva Premal og Miten, Ajeet Kaur, Snatam Kaur osv.

Senere da jeg startet med mediyoga, så ble mantra-meditasjon en del av hver praksis, da vi alltid…

Les mer...…

Endringer i frekvens og fysiske symptomer

Den siste uka har jeg opplevd en sterk renselse og mange fysiske symptomer, som virker som sykdom, men føles som renselse av gamle energier. Jeg tipper at det er mange av dere som opplever det samme i perioder, så derfor deler jeg litt omkring det vi kan oppleve. 

Disse fenomenene kan vi oppleve på kraftige nymåner, fullmåner og særlig når vi har eklipser i tillegg med formørkelser. Eller det kan være andre astrologiske hendelser som spiller inn.

Og mange opplever at de er i ferd med å tre ut …

Les mer...…

Hvorfor er det så viktig for din helse å stå i din feminine styrke og kraft?

5 STEG TIL EN BEDRE RYGG-OG NAKKE MED YOGAØVELSER.jpg

Som jeg snakket litt om i tidligere blogginnlegg; det vil gi deg så mange helsegevinster å hente tilbake din feminine kraft, og komme i mer balanse i energien din. Og det er så viktig at vi tar hensyn til dette, og begynner å ta oss selv på alvor. Og det skal du lære om og jobbe med i det nye online-kurset om feminin energi og kraft.

Er du sliten, har du ME, utmattelses-syndrom, fibromyalgi, kroniske smerter, autoimmune-sykdommer, migrene, hormonforstyrrelser og lignende tilstander, vil jeg a…

Les mer...…